vrijdag 26 december 2014

Tweede kerstdag: fietsen met Conny.

Vrijdag 26 december 2014.
Hua Hin

Omdat we vroeg naar bed zijn gegaan, was ik om 6.10 uur al wakker. Nog even een verhaaltje geschreven en om 7.30 uur de verse broodjes bij de bakker opgehaald. Na het ontbijt zijn we om 8.30 uur naar Conny gelopen die al op ons zat te wachten.

De fietsen zijn uitgezocht
Na het uitzoeken van de fietsen zijn we naar het oude gedeelte van Hua Hin gereden waar nog de oorspronkelijke houten huisjes staan.

Oud Thais huisje wat nu een massage salon is.

Fietsoverleg.
Vanuit het oude gedeelte zijn we de Petchkasem weer overgestoken en gingen we via Soi 70 richting de bergen. Daarna een zwaai naar links richting het zuiden. We kwamen aan op het dorpspleintje van Nong Kae met een hele oude boom waar de bewoners as van overledenen instoppen.

Boom met as van overledenen.
Hier stopten we even voor een slok water want het was best wel warm (34 gr.). We vervolgden de rit naar Khao Takiab waar we nog even bij een Thaise urnen begraafplaats stopten.

In deze huisjes worden de urnen bewaard.

Thaise jaartelling.
Vervolgens reden we richting zee waar we over een stuk strand zouden gaan fietsen. Dit ging echter niet door vanwege de hoge waterstand.

Hier kun je alleen maar waterfietsen! Normaal ligt hier een breed strand.
Er was op dit punt gewoon geen strand meer. Conny besloot om over de weg naar de berg te fietsen waar we bij de haven koffie hebben gedronken.

Het haventje van Khao Takiab.

Het contrast tussen oud en nieuw.

Mooi vissersbootje.
Na het tweede bakkie zijn we weer opgestapt en richting de bergen gereden waar we onderweg nog een bruiloft tegenkwamen en waar ons gevraagd werd aan te schuiven maar dat hebben we maar niet gedaan.

Thais bruidje.
We zijn weer richting het noorden gegaan met een flinke klim. Onze volgende stop werd een fitnesshal van een Belg waar ook voor Thai boxing wordt getraind. Hier namen we een koud drankje om vervolgens richting de fietswinkel te fietsen waar we bij Say Cheese de lunch gebruikten, die was inbegrepen. Al met al hebben we weer een hoop geleerd en hadden een fantastische ochtend. Na een wandeling en een voetenmassage zijn we wat gaan drinken op het terras van Jeroen en zijn daar vanwege de gezelligheid blijven plakken tot een uur of negen. Met 2 dozen eten en bestek onder de arm zijn we naar de hotelkamer gegaan. Na het eten vielen we in een diepe slaap. Welterusten..............

1 opmerking:

Conny vd Buys zei

Wat een leuk verslag.
Bedankt Cees en Ina voor jullie gezelschap en leuke verhalen.
Conny
Recreational Hua Hin BIking & Tours