woensdag 24 december 2014

Kerstavond vieren bij Say Cheese

Woensdag 24 december 2014
Hua Hin

Ina in de songthaew
Ondanks een klein briesje zijn we toch naar het derde stuk van het strand gereden en hebben we de eerste 100 meter geprobeerd te lopen door het zeewater ondanks de hoge waterstand. Dit lukte echter niet, het was te gevaarlijk omdat je niet kunt zien waar de stenen liggen.
We zijn omgedraaid en zijn het tweede stuk strand terug gelopen. Onderweg weer gegeten bij Tum en op het strand mijn voeten laten verzorgen voor de volgende 10 km!


Effe wachten....nog effe wachten......Pizza!

Steak champignon/peper

 
Groot onderhoud.
Omdat we toch in de buurt waren zijn we de Petchkasem Road overgestoken en even geld gaan pinnen bij onze Thaise bank. Binnen in het winkelcentrum werd het winkelend publiek getrakteerd op een kinderkoor dat kerstliedjes zong.


Het geeft toch wel een veilig gevoel dat je hier ook geld op de bank hebt staan. Stel dat er iets mis gaat met een internetverbinding of dat je je bankpassen verliest, heb ik altijd hier nog een pas. Mocht ik hier mijn Thaise pas verliezen, heb ik binnen 10 minuten een nieuwe pas. Voor onze rustpauze nog even een biertje bij Jeroen van Say Cheese waar we vanavond een kerstdiner hebben. Om half zeven gewassen en gestreken voor het kerstdiner aan de overkant.

Gezellige tafelgenoten.
We zaten toevallig naast Conny waar we mee afgesproken hadden om de volgende dag te gaan fietsen en nog 5 andere ons onbekende, gasten. Op een gegeven moment opperde Lucienne, ook iemand van onze tafel, het idee om met haar mee naar de nachtmis te gaan na het eten. Wij zagen dit eigenlijk ook wel zitten omdat het toch wel iets speciaals is. Een katholieke Thaise nachtmis. Conny wilde ook graag mee waardoor we onze fietstrip een dag verzet hebben naar vrijdag. Het was een gezellige kerstsfeer en het 5 gangen diner was leuk verzorgd. Om een uur of 11 zijn we richting kerk gelopen op Soi 88 waar we helaas te laat aankwamen. Er was een prachtige verlichte tuin met een kerststal.

Prachtige verlichte vijver met Maria beeld.

We dachten dat de dienst om 12.00 zou beginnen maar dat bleek later 11.00 uur te zijn. De kerk zat propvol maar behulpzame mensen van de kerk schoven direct tuinstoelen aan voor de openstaande deuren zodat we de dienst toch buiten konden volgen. Na een leuk optreden van de kinderen aan het einde van de dienst, zijn we richting huis gelopen en  moe van alle bijzondere indrukken, gaan slapen. Bedankt Lucienne dat je ons hebt meegenomen. Welterusten..........



Geen opmerkingen: