zondag 19 januari 2014

Een bezoek aan Forrest park en jammen in Artist Village.

Zondag 19 januari
Hua Hin.

Na het ontbijt met een besteld, gekookt eitje bij de bakker (want dat kan hier ook) zijn we met de mini van naar een natuurpark gereden, genaamd Forrest Park. Via internet hadden we gelezen dat je in het park ook dieren in het wild kon tegenkomen en dat lokte ons wel.

Toch nog een karbouw.
Vol verwachting gingen we er naar toe in de hoop de beloofde pauwen, vogels en Gibbon apen tegen te komen. Nu moeten we niet zoveel van apen hebben maar goed dat moeten we dan maar op de koop toenemen.

Thaise waterlelie.
Bij aankomst zag het park er verlaten uit en na een flinke wandeling door het park was onze schrale troost : 1 soort karbouw en 2 witte vogels! De pauwen en de apen waren waarschijnlijk ook op vakantie. Het park op zich was best mooi met allerlei soorten bomen en bij elke jonge aanplant stond een bordje met de naam van de boom erbij dus onderhoud was er wel.

Pracht gezicht.
Een wild plantje.

Stoere wandelaar.
Vlak voordat we naar huis gingen kwamen we nog een Engelse man en een Thaise vrouw tegen met allebei een arm in het gips. We vroegen hoe dat zo kwam en kregen een uitgebreid verhaal van een scooter ongeluk. Ja, het blijft altijd gevaarlijk zo'n scooter. Wij weer een mini-van aangehouden op de Petchkasem road (deze loopt van Bangkok honderden kilometers naar het zuiden) en zijn richting Hua Hin gegaan. Heerlijk pannenkoeken gegeten met banaan en ananas en daarna weer een massage voor de benen en de nek waar je bij vertrek, een kopje thee krijgt aangeboden wat dan best smaakt. We hadden nog geen zin om naar de kamer te gaan en belanden op een pleintje achter ons hotel waar we lekker in de zon en uit de wind een biertje en een wijntje hebben gedronken. Wat we nog niet hebben vermeld, is dat het weer de laatste dagen best wel veranderd is. Er staat een frisse wind en voor Thaise begrippen is het gewoon fris. Mensen lopen 's avonds met lange mouwen en jassen aan. Het is dan misschien 19 graden wat voor hier koud is. Na het borreltje zijn we naar de kamer gegaan en ons gaan omkleden voor het avond eten. We hadden besloten om met de tuk-tuk naar Artist Village te gaan.

De naam zegt het al.
De naam zegt het al : artiesten dorp. Het ligt ca. 4 km richting de bergen. Je kunt daar van alles zien op het gebied van kunst maar er wordt ook muziek gemaakt. Het was er zo druk dat we moesten blijven staan maar na verloop van tijd gingen de mensen aan de tafel voor ons weg en hadden we plek genoeg. Later kwam er een Hollands stel aan onze tafel zitten die al 4 jaar hier wonen en waar we weer het een en ander van hebben opgestoken. Om ongeveer 11.00 uur weer terug met een taxi en nog een afzakkertje gehaald bij Pui. Toen was het weer mooi geweest voor vandaag. Welterusten........

Geen opmerkingen: