donderdag 23 januari 2014

De Jazz Train dag 1.

Woensdag 22 januari.
Don Sai.

Klokslag 8 uur liep onze wekker af en begonnen we de dag met een kopje thee en een kopje koffie. Eerst verse broodjes halen want je moet wel met een volle maag de trein in! De afspraak was, om 11.00 uur verzamelen op het station waar het orkest nog een uurtje zou spelen voordat we op de trein zouden stappen.



Wat een gezelligheid.

Even wachten op de trein.

Ook monniken moeten weleens treinen.

Nog even wachten!
Nou is het in Thailand helemaal niet gek als iets niet op tijd komt. Zo ook in dit geval. Uiteindelijk werd de vertrektijd 14.30 uur maar dat mocht de pret niet drukken want we hebben ons best vermaakt met hier en daar en praatje en er was volop eten en drinken. Ray had een hele wagon voor ons gereserveerd waar we snel onze plaatsen hadden gevonden. Allemaal een blikje bier en het feest kon beginnen toen de trossen bananen werden opgehangen.


De reis naar Don Sai duurde ongeveer 2 uur waarna we werden opgehaald door pick-ups (open laadbak) die ons naar het resort brachten waar we hartelijk werden ontvangen door het personeel en omhangen werden met een bloemenkrans. Binnen stond een verlate lunch klaar die best smaakte. Na de lunch werden we naar ons huisje op het strand gebracht wat er goed verzorgd uit zag.

Onze bungalow voor een nacht.

Wel knus.

2 kilo zwaarder.
Na een flinke wasbeurt zijn we om 19.00 uur naar het tuinfeest gelopen waar we aanschoven bij een paar Hollandse stellen. Jammer dat het die avond zo koud was. Iedereen zat met een shawl en een vest om. Het buffet was voortreffelijk van smaak en in combinatie met de levende muziek was het een gezellige avond met als afsluiter een oer Hollandse polonaise en het oplaten van een Thaise lampion (Kong-Ming lantaarn) die geluk moet brengen.


Veel geluk en wijsheid. 
Na dit alles zijn we als een blok in slaap gevallen ondanks een zeer hard matras.Ik heb een video gemaakt van deze trip en is te bekijken 3 verhaaltjes hoger en op You Tube onder de naam : Jazz Train January 2014 part 1 and part 2.

Welterusten.............



Geen opmerkingen: