zondag 6 januari 2013

Terug naar Bangkok.




Woensdag 2 januari 2013
Hua Hin/Bangkok.

Klokslag 4 uur ging de telefoon om ons te wekken. Eerst een kopje thee en voor Ina een koffie om onze laatste dag in Hua Hin te beginnen. De laatste kleding in onze koffer gestopt en de receptie gevraagd om de koffers op te halen in de kamer. Kwart voor 5 waren we in de lobby en Pipo werd gebeld om ons weg te brengen zoals beloofd. Tot onze verbazing stond hij al 5 minuten later op de stoep en werden de koffers ingeladen. Het was maar 5 tellen naar het station waar   
we al om 5 uur waren en een drukte van jewelste heerste. 
Bij aankomst en vertrek wordt de bel geluid.
Museumstuk.
We zagen al snel dat we begonnen met een half uur vertraging dus ging ik aan de overkant van de straat 2 bekers koffie halen bij 7-11 die ons goed smaakten ondanks mijn brandwonden van de hete bekers.
Half zeven reed de trein het perron op en werden we netjes naar wagon 6 begeleid waar we plaats namen op twee stoelen die in zijn geheel los stonden en kapot waren (de rugleuning bleef niet vast staan). In heel de trein waren er 300 stoelen en uitgerekend wij hadden er twee die niet goed functioneerden.Maar dat mocht de pret niet drukken, dit hoorde ook bij het avontuur. Normaal gesproken zou het ongeveer 4 uur en een kwartier duren maar de trein ging steeds vaker stilstaan om redenen die ons niet bekend waren. Uiteindelijk kwamen we 6 uur later aan op het Hualamphong station waar Paul en Jenny al stonden te wachten. Voor degene die het het leuk vinden zet ik hier onder een link voor een filmpje over het reizen met de trein in Thailand. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T5cfnkKAsJ8


Aankomst In Bangkok.
Ze vonden het gelukkig niet erg want ze wisten hoe het hier kan gaan. Ze wilden ons verrassen met een lunch in restaurant Rim-Fang aan de Chao Phraya rivier in de buurt van hun huis wat erg gezellig was en waar enorme vissen in  rond zwommen. Dit is ook een leuk uitje voor toeristen die in Bangkok verblijven, je neemt de watertaxi voor een paar Bath naar rechts (oosten) en stapt uit aan het eindpunt en op de kade loop je 200 meter naar rechts waar het restaurant is gevestigd. Echt een aanrader.


Aankomst bij restaurant Rim-Fang aan de Chao Praya rivier,
Mooi uitzicht.
Mooie visstek voor Bert.
Ze hebben ons van alles laten proeven uit de Thaise keuken en hebben na afloop de beruchte Bangkwang gevangenis later zien waar nog nooit iemand uit ontsnapt is. Hier zitten alleen veroordeelden die meer dan 25 jaar krijgen of ter dood veroordeeld zijn. Hier zat ondermeer Machiel Kuijt die later is vrijgelaten. We vervolgden onze weg naar het huis van Paul en Jenny in een gezellige woonwijk waar we een biertje hebben gedronken en 's avonds een broodje tonijn aten omdat we nog helemaal vol zaten. 


Bij Paul voor de kerstboom op het terras.
Rond een uur of 10 zijn we ons mandje op gaan zoeken want het was toch best wel een lange drukke dag geweest.

Geen opmerkingen: