dinsdag 1 januari 2013

Oudejaarsdag.

Maandag 31 december 2012
Hua Hin.

Op de voorlaatste dag besloten we naar Plearnwan te gaan, dit is een verzameling van winkeltjes en restaurants opgebouwd in de Thaise stijl van de vorige eeuw. Het gehele complex is opgetrokken uit hout en ligt vlakbij het koninklijk paleis op ca. 10 km van Hua Hin.


Plaernwan.
Prachtige houten winkeltjes
De song-taew zette ons voor de deur af en we namen eerst een beker koffie omdat alles om 11.00 uur openging. Het was er erg druk maar leuk om te zien. Zo stonden er ook allerlei kraampjes waar van alles werd gebakken en gekookt.



Pannekoek met vulling.
Er was ook een jongen bezig met een soort wringer die vroeger gebruikt werd voor de was! Hij deed volgens ons een inktvis tussen de rollen en die kwam er zo plat als een dubbeltje uit.

Wij denken inktvis.
Of het echt een inktvis was, weten we helaas niet. 
De jongen kon ons niet duidelijk maken wat het nou was. Ook was er een kraampje waar je bevroren banaan kon kopen die ze dan in de chocolade doopten en besproeiden met witte chocolade. Daar heeft Ina er 1 van geproefd.

Ze doen mij ergens aan denken!
Yin en Yang.
Keizer Cees.
Na een uurtje of twee winkelen zijn we via een hoog mooi bouwwerk de weg overgestoken en hebben daar een groene song-taew aangehouden die zo zwaar beladen was met passagiers dat zijn spatlappen over het asvalt sleepten! 

Prachtig bouwwerk.
Een stuk verder wilden er nog 4 meisjes mee maar die zagen zo'n volle kar niet zitten. De chauffeur kwam van zijn plaats en maakten ons allemaal duidelijk : even doorschuiven! Zo gingen er veel makke schapen in een song-taew!


Volle bak.
We kwamen ook nog een hondengek tegen die zowaar leren schoenen had aangetrokken bij zijn hond van 10 centimeter hoog.


Hondengek!
Bij aankomst in Hua Hin was het weer tijd voor de innerlijke mens.
We zijn nog even gaan rusten want we wisten dat het vanavond wel eens laat kon worden. We besloten te gaan eten op de avondmarkt en schoven aan bij een man die zo goed als klaar was met eten.


Eten bij Hua Hin Seafood.
We vroegen weer zoals gebruikelijk waar de man vandaan kwam. Hij bleek een Deen te zijn die alleen was op dit moment in afwachting van zijn familie, die de volgende dag zou komen. We boden hem een drankje aan en hadden al gauw een gezellige conversatie over van alles en nog wat. Hij werkte ondanks zijn hoge leeftijd in de horeca op een golfpark en was dus 's winters vrij en verbleef ca. 2 maanden in Hua Hin. Nadat Ina het gevecht met 3 tijger garnalen had gewonnen en ik ook mijn bordje rundvlees in rode pepersaus leeg had, wilden we opstappen. Tot onze verbazing kwam de ober aangelopen met een glas in de vorm van een vrouwenlichaan met daar omheen een servetje  geknoopt die dienst deed als bikini! 


Leuk cocktail.
Na dit drankje zijn we opgestapt en naar JJ's Bar gegaan waar levende muziek op het pleintje was. 


Live music.
Met veel moeite konden we nog 2 stoelen bemachtigen, want het was er erg druk. Ineens zagen we onze Deen ook aan de bar zitten en hebben met hem geproost op een gelukkig 2013. Om 12 uur barstte ook hier het vuurwerk los en na nog een laatste drankje zijn we in de tuk-tuk naar huis gegaan.

Geen opmerkingen: