dinsdag 25 december 2012

Strand weggespoeld.


Maandag 24 december.
Hua Hin.

Bij aankomst op het strand schrokken we ons een hoedje. Het hele strand was in rep en roer. Het waaide wel hard maar we hadden niet verwacht dat het zo ernstig zou zijn. Alle strandtenthouders waren bezig hun handel te redden omdat de zee een heel stuk strand had weggeslagen.


Storm op het strand.
Weggeslagen strand.
 Door nieuwsgierigheid gedreven, besloten we toch verder het strand op te gaan om te zien hoe het er verderop uit zou zien bij ons koffietentje. En ja hoor daar waren ze ook de boel aan het redden. De enige die deze storm leuk vonden, waren de kitesurfers waarvan er tientallen in de weer waren.


Kitesurfers.
De temperatuur, we praten toch over ca. 30 graden, was voor ons heerlijk omdat deze een paar graden lager was. De lokale bevolking vond het blijkbaar fris want liep met vesten en sjaals. Bij het koffietentje aangekomen hebben we van het ontbijt maar de lunch gemaakt omdat we te laat waren opgestaan en de ontbijtzaal al was gesloten. We besloten er verder een rustige dag van te maken in verband met het Kerstdiner op deze avond. Bij de voetmassage kozen we voor een lekkere stoel en liet ik me over halen mijn nagels te laten manicuren omdat men daar vond dat ze te lang waren (zelf dacht ik eerder bijverdienste!)

Manicure.
Om half zeven zijn we in de richting van de prachtige tuin gelopen die helemaal versierd was voor deze kerstavond maar eerst nog even de tas met 2 paar schoenen afgegeven bij de Heaven voor de schoenpoetser.


Kerstavond.
We werden hartelijk ontvangen door de eigenaresse. Het gereserveerde tafeltje stond inderdaad voor ons klaar. Het eten was heerlijk. Er was o.a. gebraden eendenborst, kalkoen, heerlijke gesneden osse buco, aardappelpuree, appelcompote, brood, een half varken aan het spit en verschillende soorten dessert met koffie toe. Dit alles omlijst met gezellige muziek van de Filipijnse zangeressen. Al met al was het een geslaagde avond. 


Prachtig buffet.
Holle bolle Gijs.
Holle bolle Gijs zijn vrouw.
Daarna zijn we naar de Heaven gegaan om te kijken of de schoenpoetser zijn werk al gedaan had. Hij wilde ook wat extra voor de Kerst. Bij aankomst kwam hij net aanlopen en begon er direct aan. Hij 200 Bath voor de Kerst en ik twee paar schone schoenen. Iedereen blij. Na 1 biertje en 1 likeurtje waren we het zat en zijn naar het hotel gewandeld om het volle eetgevoel wat kwijt te raken.





Geen opmerkingen: