woensdag 26 december 2012

Eerste kerstdag met een kapotte fiets.

Dinsdag 25 december.
Hua-Hin.

Na ons kerstontbijt hebben we de bus gepakt naar Cha-Am om de rechterkant van de boulevard te verkennen. Nadat we uit de bus stapten hebben we 1 kilometer gelopen, en bereikten we de boulevard waar we bij een aardig vrouwtje ieder een fiets huurden wat maar 20 Bath per uur kostte.


Hotel op de boulevard.
We huurden ze voor 2 uur dat leek ons lang genoeg en zijn naar het eind van de rechter boulevard gefietst. Halverwege zijn we neer gevallen bij een Europees uitziende koffieshop voor koffie. In zijn vitrine lagen allerlei soorten heerlijk gebak.

Koffie met gebak.
Wij besloten maar een gebakje bij de koffie te nemen het is tenslotte Kerstmis. De gebruikelijke bananen- of mangoshake werd dit keer vervangen door een overheerlijke aarbeienshake met verse aarbeien erin. Ook erg lekker. Na 20 minuten zijn we weer opgestapt en vervolgden onze route. Omdat we nog wat tijd over hadden, zijn we ook nog de linkerkant van de boulevard op gefietst maar na 200 meter vloog mijn ketting eraf en zat muurvast. Gelukkig gebeurde dit pal voor een restaurantje waar 2 Thaise mannen opstonden en spontaan begonnen met het omleggen van de ketting. De ketting zat echter zo vast dat ze besloten om achter in de zaak een grote schroevedraaier te gaan halen om de ketting los te wrikken. Wat na veel vijven en zessen lukte. Eenmaal vrij lag de ketting er snel weer op. Je wilt niet weten hoe zwart zijn handen waren! Ik wilde de oudste van de twee een fooitje geven maar hier wilde hij niets van weten en liet blijken ; geef het maar aan die jongere man wat dus ook gebeurde. Ik was stikblij dat ze de fiets weer in orde hadden gekregen want anders was het best nog een eind terug lopen. We zijn maar gelijk omgekeerd en hebben de fietsen direct teruggebracht bij het verhuur vrouwtje.

Marianne Vos!
Verder maar geen risico genomen. Na al dat gefiets hadden we best trek in een  stevige lunch. We zijn bij een Italiaan terecht gekomen die net open was en hebben daar heerlijk gegeten. Ik een tonijn salade en Ina tagliatelli. Bij de bushalte aangekomen, stopte net de mini-van zodat we direct in konden stappen. Deze bracht ons naar de klok in Hua-Hin wat het eindpunt bleek te zijn. Na al dat geloop en gefiets waren onze benen toe aan een "opfrisbeurt" zodat we heerlijk een uurtje konden uitrusten in de stoel. We besloten om bij Joy (muziek café) een borreltje te doen en daar te blijven eten. Na het eten zijn we vroeg naar boven gegaan en hebben heerlijk TV gekeken. 

Geen opmerkingen: