donderdag 20 december 2012

Op naar Cha-Am

Woensdag 19 december
Hua Hin

Na een stevig ontbijt zijn we naar de bushalte gelopen om de bus te nemen naar Cha-Am, zo'n 25 kilometer verderop. De chauffeur zat ons al op te wachten op het stoepje. Hij herkende ons nog van 2 dagen ervoor toen we informatie vroegen.


De eerste passagier zit al klaar.
De bus die er 35 minuten over deed, kostte 30 Bath per persoon en was gezellig ingericht. De chauffeur had een hele petten verzameling in zijn bus vandaar dat ik mijn pet de hele reis heb vastgehouden! Er zit 1 nadeel aan zo'n stadsbus hij rijdt tergend langzaam omdat hij onderweg voor iedereen die zijn hand opsteekt, stopt. Bij aankomst in Cha-Am moesten we vanaf de hoofdweg (Phetchakasem Road) nog 20 minuten naar het strand lopen omdat er in het hele dorp geen tuk-tuk te zien was!


Boulevard Cha-Am.

Zitje op de boulevard.
Halverwege kwamen we een varken tegen die aan het spit hing die ze met de hand snel ronddraaiden.


Echt handwerk.
We hebben eerst een kopje Nescafe genomen en zijn toen links af de boulevard afgelopen tot aan de brug. 

Let op de tulpen!
Hier zijn we toen omgekeerd om halverwege een restaurantje binnen te schieten.
Wat in Cha-Am opviel was dat er ontzettend veel fietsen te huur waren in allerlei soorten en maten; er waren 1,2,3 en 4 persoons fietsen. Verder was Cha-Am erg rustig in vergelijking met Hua-Hin.

                                                   Erg stil strand.
We hopen volgende week nog een keer terug te komen voor de rechterkant van de boulevard en dat stuk dan per fiets te doen omdat de totale lengte van de boulevard ruim 7 km. is.

Wagen vol met schelpen.
Op de terugweg hebben we een Song-taew genomen naar de hoofdweg om daar weer op de bus te stappen. Echter naast de bushalte zat ook een mini-bus verhuurder die ons een kaartje aanbood voor 40 Bath waardoor we binnen 10 minuten in Hua-Hin waren, ook niet verkeerd.'s Avonds weer lekker gegeten aan het strand in de Ketsarin met een afzakkertje in de Heaven.

Geen opmerkingen: