woensdag 19 december 2012

Eindelijk uitkijkpunt gezien

Dinsdag 18 december
Hua Hin.

Na het ontbijt en de onderhandeling over de prijs zijn we met de tuk-tuk de bergen in gegaan naar het uitkijkpunt. De chauffeur wist goed de weg en had zijn zoontje van ca. 4 jaar meegenomen als bijrijder. Toen we na een rit van ca. 15 minuten boven op de berg aankwamen (wat echt niet te lopen was geweest, zo steil!) stapten we uit en moesten nog een kleine 100 meter lopen om het uitkijkpunt te bereiken. Het was wel de moeite waard.
Cha-Am 
Het uitzicht was niet helder, het was wat heiig! Toch zagen we in de verte Cha-Am liggen zo'n 25 kilometer vanaf Hua Hin.

Ina kijkt waar we logeren.
We besloten meteen om de volgende dag daar na toe te gaan.

Ons hotel vanaf de berg gezien.
Op de weg naar beneden passeerden we een vrachtwagen met vers water waarvan een afsluiter open sprong. De hele weg werd dus voorzien van vers water! We hebben ons laten afzetten bij het station om te kijken hoe laat de trein zou vertrekken op 2 januari.We betaalden de chauffeur en gaven zijn zoon de bijrijder ook een fooitje wat hij erg leuk vond. De lokettist gaf ons goede informatie ondanks zijn gebrekkig Engels maar met een pen en papier kom je een heel end! We  besloten gelijk 2 stoelen te reserveren dan zijn we daar vast van af.

Kaartjes kopen voor de trein.
We hadden de keus tussen 2 uur in de namiddag of vroeg vertrekken.Wij kozen ervoor om vroeg te vertrekken dan heb je nog wat aan de dag. Wel wat vroeg opstaan maar het is niet anders. De reden om een dag eerder naar Bangkok te gaan was dat we werden uitgenodigd door Paul en Jenny om bij hun de laatste nacht door te brengen voordat we naar Amsterdan vliegen. Op 1 dag een treinreis van 4 uur met wachttijd op de luchthaven en een vliegreis van ca. 12 uur is wel wat erg veel! Dus Paul bedankt voor je aanbod. Op 2 januari gaan we om 06.05 met de trein naar Bangkok en komen dan om ca. 10.10 uur aan waar Paul en Jen ons ophalen. De volgende dag vliegen we dan naar Amsterdam maar zover is het nog niet. We hebben wederom een lekkere salade gegeten om de hoek en zijn daarna naar de kamer gegaan om de opening van de beurs mee te maken. 's Avond zijn we in de buurt van het hotel gaan eten in een zaakje met levende muziek.
De muziek zou niet gescoord hebben bij The Voice of Holland, geen stoel zou omdraaien! Toch besloten we ze een fooitje te geven voor de moeite die ze deden. 
We zijn hier naar toe gegaan omdat we beloofd hadden voor een meisje die daar werkt, een roze horloge te kopen. Zij blij met haar horloge!

Geen opmerkingen: