woensdag 27 december 2017

Naar de waterval van Pala-U en mijn computer kopen.

Woensdag 27 december 2017
Hua Hin/Pala-U.

Voor vandaag heeft Martijn een auto gehuurd bij Jeroen (want daar kun je werkelijk alles huren) om naar de Pala-U watervallen te gaan. We werden om half tien opgehaald bij ons hotel en vertrokken eerst in de richting van de wijngaarden want ook hier wordt wel wat wijn verbouwd. Na een klein uurtje over een slechte weg kwamen we daar aan om een lekker bakkie koffie te nemen. Het was wel fris hoog in de bergen.


Zeer slechte wegen in de bergen.

Beatrix zit lekker warm.

Beetje fris boven.
Na de koffie wat rondgereden door de wijngaard en nog even bij een olifant gekeken want die kans laat Martijn niet lopen. Even op de kiek met een 35 jaar oude olifant die hier goed verzorgd werd. 


Martijn ook weer blij.

Deze zijn van hout gemaakt.
De Tom-Tom weer ingesteld en nu op naar de waterval. Onderweg nog even langs een bekend restaurantje van Martijn en Lucienne maar die was helaas gesloten maar hebben toch wat foto's genomen in haar wilde tuin.







Een super hertshoorn.
Na deze sanitaire stop zijn we doorgereden naar de waterval. Eerst nog even 300 Bath per persoon betalen en 20 Bath voor de auto want we reden door een natuur reservaat. Na een half uurtje kwamen we aan bij de kaartjes knipper want die moet ook wat te doen hebben. 





Gladde stenen Martijn.
Vanavond feest, 27 jaar niet getrouwd.
Personeel zat hier in Thailand. De watervallen waren imponerend en maakten de zware klimpartij ernaar toe, wel de moeite waard. Veel vis in de waterval, een soort karper. 



Het afdalen ging een stuk vlotter dan omhoog klauteren. Op de terugweg zijn we gestopt langs de kant van de weg bij een zeer lokaal eettentje. We namen een paar kippenpoten die aan het spit hingen en een grote schaal gebakken rijst met een grote fles cola en een fles bier die eerst bij de plaatselijke super gehaald moest worden. Ze hadden zeer zeker niet op 4 toeristen gerekend! Het eten was prima en de honden waren ook blij met de kip resten, alles ging finaal op met bot en al.


De achterste drie waren voor ons
Grote flessen bier hier.

Lekker visje.
 We hebben ze rijkelijk beloond voor deze lokale maaltijd en zijn terug gereden naar Bluport waar ik die mooie computer wilde kopen. Onderweg kwamen we nog een hoop omgegooide geesten huisjes tegen, dit doen ze na een ernstig ongeluk of sterfgeval en dan zetten ze weer een nieuw huisje terug voor het geluk.


Een hoop ongeluk.
Na de aankoop van de computer even een formuliertje halen voor de V.A.T. refund en klaar is Cees. Dan kan ik op de luchthaven bij vertrek, mijn betaalde 7 % belasting terug krijgen en ik mag op Schiphol tot € 430 belastingvrij invoeren uit een niet E.U. land. Dus een kind doet de was. Computer thuis brengen in het hotel, omkleden en we gaan gelijk eten bij Say Chees nadat we nog even een voet massage namen bij de buren van Jeroen. Ina ging een keer voor de Hollandse pot ( iedere woensdag) zuurkool met worst en jus met een kippensoep vooraf en koffie toe voor 190 Bath (€ 4,75) en ik ging voor een broodje Shoarma. Intussen regent het al meer dan 3 uur dus we namen een gesloten tuk tuk en werden met de parasol naar buiten gebracht. Nog even tv kijken en dan in slaap vallen.
Welterusten en tot morgen..............

Geen opmerkingen: