dinsdag 30 december 2014

Buskaartjes terugreis kopen en Ray's Place.

Maandag 29 december 2014
Hua Hin.

We besloten vandaag na het ontbijt om onze buskaartjes voor de VIP bus naar de luchthaven in Bangkok te gaan halen voor 13 januari. Het derde strand stond toch noch onder water dus we hebben deze poging om te lopen maar laten varen. In de songthaew kwamen we weer die vriendelijke Nederlander tegen waar we vorige week ook al mee hadden gesproken. Soms klikt zo'n contact gewoon. De kaartjes waren snel besteld en we kregen weer stoel 2 en 3 net als op de heenreis. Het is wel vroeg op want we vertrekken om 6 uur in de morgen. We hebben gelijk een bakkie koffie gedronken in de buurt waar we een muzikant van Ray tegen kwamen, die kwam ontbijten om 12 uur en zeiden dat we hem 's avonds wel zouden zien bij Ray's Place. Nog even een bananen shake bij de Italiaan en daarna zijn we Soi 88 afgeslenterd op zoek naar een pleintje waar allemaal eettentjes zouden staan, maar hebben dit helaas niet gevonden (later bleek dat dit over de spoorbaan lag, wat we niet wisten).

Mijn dagelijkse traktatie.

Ina ook een hapje.
We stapten een ander restaurant binnen waar we met veel egards werden behandeld ondanks het feit dat het maar een lunch was van 305 Bath (€ 7,55) Wat een heerlijk land is dit toch. Zon, zee en verrukkelijk eten.We zijn doorgeslenterd naar Jeroen voor een lekker koud biertje en hebben een uurtje gezellig met hem zitten kletsen over het leven in Thailand met alle voor-en nadelen. Inmiddels was het tijd om onze "dansschoenen" aan te doen en ons te verkleden om naar Ray te gaan. Voor de deur in de Sra Song Road zijn we op een groene songthaew gesprongen richting Soi 19. We zaten allebei niet goed op te letten en drukten te laat op de bel zodat we van Soi 11 tot 19 moesten lopen! Ondanks dat we er om kwart voor zeven waren, waren we toch weer de eersten. We besloten weer een stukje BBQ vlees te nemen net als de vorige keer. De muziek was niet helemaal onze keus vanwege de leeftijd van de muzikanten die een ander genre hebben. Ook zijn nog niet alle muzikanten van vorig jaar aanwezig en kwamen er muzikanten na negen uur binnen die eerst ergens anders gespeeld hadden zodat er weinig tijd overbleef tot de eindtijd van tien uur. Ik had een taxi besteld om tien over negen en drie minuten later stapten de geroutineerden op het podium. Ik had de taxi al besteld en kon dus niet meer terug. We zijn toen naar Jeroen gegaan die ook levende muziek op zijn terras had wat meer onze stijl was.

Gezelligheid kent geen tijd.(foto geleend van Martijn)

Gezellig met de twee R's.
Toen we aankwamen was er nog een plaatsje voor ons vrij aan een tafeltje van de 2 R's te weten Ria en Reina ook uit Holland. Al met al is het toch weer laat geworden en waren we de laatsten die het licht uit deden! Welterusten...........

Geen opmerkingen: