maandag 20 december 2010

De tempels.

Zaterdag 18 december.
Phnom Penh

Na een heerlijk ontbijtbuffet werden we om 08.30 uur opgepikt om vandaag enkele tempels te gaan bezichtigen , een er van de Anchor Wat is een van de zeven wereldwonderen en wordt jaarlijks door ca. 2 miljoen mensen bezocht. Onze eerste doel was de Banteay Srey Temple. De jonge verkopers zijn erg opdringerig en blijven je achtervolgen om iets te verkopen. Dit heeft te maken met de armoede die hier heerst. We kunnen wel schrijven hoe mooi het was maar foto´s spreken voor zich.

Banteay Srey Tempel.
Tempel in gele en rode zandsteen.
Zonder woorden.
Op weg naar de volgende tempel stopten we even langs de weg bij een paar kraampjes waar de lokale bevolking palmsuiker maakt. Uit de mannelijke bloem vangen ze vocht op in een koker van bamboe en dat vocht wordt 2 uur gekookt waarna de vloeibare suiker in een mal ter grootte van een Euro wordt gegoten om te harden. We hebben de suiker geproefd en het smaakt heerlijk, het is net fondant. De tweede tempel die we bezochten was Angkor Thom. Lopend naar de tempel kwamen we langs een orkest dat bestond uit mensen die gehandicapt zijn geraakt door de landmijnen die er nog volop liggen. Angkor Thom staat bekend om het feit dat de tempel helemaal overwoekerd is door boomwortels die de tempel als het ware overeind houdt. Na dit bezoek was het tijd voor de lunch.

Palmsuiker maken.
Orkest.
Overwoekerd door bomen.
Dit lijkt op een slang.
Onze derde tempel was de Ta Prohm . In deze tempel hebben de apen vrij spel. Je kunt je niet voorstellen dat dit dateert uit de 12de en 13de eeuw en dat er zoveel belangstelling voor is.
Brug naar tempel.
4 gezichten.
Indrukwekkend.
In restauratie.
Onder de mond loopt een aapje.
De laatste tempel was een klapstuk. Zo mooi en vooral de weerspiegeling van de tempel in het water ervoor wordt door miljoenen mensen op de gevoelige plaat gezet.

De mooiste foto van de vakantie.
 Op de volgende foto reinigden de monniken zich vroeger voordat ze gingen bidden.  

Bad.
Het was weer een mooie dag waarin we veel gezien en geleerd hebben. Na deze prachtige indrukken zijn we heerlijk wezen eten in een lokaal restaurant waar een dansuitvoering werd gegeven door Cambodjaanse dansers.

Lokale dans.
Deze dans gaat over vissen.

Geen opmerkingen: