zondag 11 januari 2015

Nog een dagje fietsen naar Khao Takiab.

10 december 2015
Hua Hin.

Na het ontbijt zijn we zijn lekker op een fiets gestapt van Conny en naar het zuiden gereden. Aan de voet van de berg zijn we afgestapt voor een kopje koffie en zagen we hoe de apen van de berg in de afvalbakken van de vissers, hun maaltje bijeen schraapten.


Lekker eten van een schil van een watermeloen.
We wilden onderzoeken of we om de berg van Khao Takiab, fietsend bij het strandje erachter konden komen. Nu, het is ons gelukt al moesten we wel om een politiehond heen zien te komen die gewapend was met twee pistolen.

Speciale eenheid: voorzien van 2 pistolen, zonnebril en muilkorf!
Op het strandje heerlijk gegeten bij het eerste zaakje op de hoek en even rond gekeken. We zagen een verkoper die geschaafd ijs verkocht met een smaakje.

Verkoper van geschaafd ijs.
Het zag er allemaal heel gezellig uit. Dit kunnen we dit jaar weer gebruiken als we in december terug gaan. Na het eten op ons gemak terug gefietst over de Petchkasem road naar het hotel waar we even gingen rusten omdat we om half zeven afgesproken hadden met Wim en Sylvia bij Baan Khun Por om bij de receptie informatie in te winnen voor ons eventuele verblijf in december dit jaar. Rond zes uur zijn we op de fiets gestapt op weg naar onze afspraak. Na de uitleg aan de balie over de prijs van 13.400,- Bath per maand , zijn we gezamenlijk op een groot plein voor Baan Khun Por gaan eten waar je bij verschillende kraampjes eten kon bestellen op Soi 88. De levende muziek maakte de gezelligheid compleet.

Wat een drukte op het plein! Komt ook door de lage prijzen.
Voor ca. 100 Bath kun je hier eten. Een halve liter bier kost hier 60 Bath.

 
30.5 graden in de avond, voor de regenbui.

Levende muziek en een schuilplek voor de regen.
Ondanks de temperatuur van 30.5 graden ging het na het eten voor het eerst tijdens ons verblijf hier, ineens hard regenen en zocht iedereen een droog plekje op. We zaten gezellig en droog te kletsen toen een ander Nederlands stel uit Leiden (Jan en Selma) vroeg of ze bij ons aan mochten schuiven, wat natuurlijk mocht. Na 2 fikse  regenbuien en 2 grote bieren besloten we onze fietsen bij Wim en Sylvia te laten staan en ze de volgende dag op te gaan halen. Fietsen door de plassen zonder spatborden zagen we niet zo zitten omdat je dan van je kuiten tot je nek onder de modder zit! Dus namen we een tuk-tuk terug naar het hotel. Welterusten...........

Geen opmerkingen: